Спестяване на пари – как да го направим правилно

Спестяване на пари – как да го направим правилно

pravilno spestiavane na pari

Спрете да спестявате пари от страх, че няма достатъчно. Спестявайте за определени финансови цели, създайте план за парите си. Лишаването, породено от страха, че не си заслужил, създава програма за липса на пари.

За допускането на повече пари в живота, за начало, трябва да се научим да не слагаме лимити на съзнанието и възможностите. С други думи, изречението „Аз нямам пари“, трябва да бъде не просто зачеркнато, но и изтрито от ума ни.

Не бива да допускаме отрицателни или завистливи мисли, ако желаем да отключим пътя към изобилието. Радвайте се на успеха им, като замените завистта с положителни мисли и утвърждения. Подобна практика ще отключи съзнанието ни. Много хора остават бедни, не защото не са способни, а защото завистта е блокирала възможностите им. Всички чувства, които изпитваме и изпращаме към останалите хора, се завръщат като бумеранг към самите нас. Променете нагласата си спрямо парите. Абсолютно грешно е да се смята, че е трудно да се спечелят пари; че те са само за богатите; за измамниците и т.н.

Би могло да ви се стори странно, но съветвам да не купувате най-евтината стока в магазина. Купувайки по тази сбъркана система, ние програмираме съзнанието, че това е онова, което то заслужава. По този начин излиза: „Ето, аз мога да си позволя най-евтиното, а хубавите и скъпи неща са за богатите“.

Ако желаете да се измъкнете по-лесно от тези порочни практики, заповядайте в нашия онлайн курс „Изкуството да харчим и да ставаме все по-богати“ à Линк

Искате да отслабнете, не бихте попитали за съвет някой, когото е 200 кг, нали?

Добрите съвети са злато, лошите биха могли да ви закопаят все по-надълбоко в дебрите на съзнанието. Затова не взимайте съвети от хора, които не се справят добре със своите лични финанси. Да, тази моя препоръка, би могла да се стори нелепа, защото е твърде логично, но ако се замислите… колко често сме влизали в лоши практики, защото нечии съвети вместо да ни предпазят, са ни подвеждали.

Парите обичат движението. Не спестявайте, само защото искате да спестявате. Харчете разумно, но не ограничавайте активностите на $$$.

В изкуството на спестяването на парите, съществуват малки трикове. Те не са практики за програмиране на съзнанието си как да привличаме повече доходи, но са полезни кодове, които стимулират в същия дух. Затова не подминавайте късметчетата, намерени на пътя, колкото и незначителни да ви се струват. Когато в магазина например, върнат ресто от жълти стотинки, не ги оставяйте само защото не ви се занимава. Ако сте доволни от обслужването и оставите бакшиш е едно, съвсем различно е да оставите дребосъците, просто защото ви мързи или защото ще забавите опашката. За повече по темата, може да видите друго SBB видео à ЛИНК

Стотинките са бебетата на парите, т.е. не ги ли уважавате, едрите им родители, няма да дойдат в джоба ви.

  • Планувайте всеки лев;
  • Не мачкайкате парите, а ги подреждайте, за да се насладите на компанията им;
  • Дръжте ги не само в банката, но и кеш в джоба/ портмонето си.

За домашна оставам няколко упражнения за всеки, който иска да предизвика играта на парите.

Първото се нарича „Безкрайни пари“. В него взимате няколко банкноти и започвате да ги броите. Преброените не ги отделяте от останалите, които предстоят, а ги оставяте под тях, за ги превъртите.

При второто упражнение нарочно теглете по-големи суми от банкомата. Дори да плащате по банков път, взимайте определена сума пари и ги дръжте близо до вас, за да свикнете с присъствието им.

*Разгледайте и SSB финансовия органайзер, за да разгледате нашия подход към финансовото обучение à ЛИНК

Назад към блога

1 коментар

tor2door market link de hiden wiki

BaaCapog

Оставяне на коментар