ПЛАНИРАНЕ НА ФИНАНСИТЕ ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА

ПЛАНИРАНЕ НА ФИНАНСИТЕ ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА

Мисия Пари: Ред във финансите
финансов план на годината
По-малко от 5% от нас планират парите си до най-малката подробност. Затова се случва така, че някои да харчат повече от колкото изкарват. За да не изпадаме в кризата и стреса на „Дълга“, в следващите редове ще се опитам да отговоря на въпроси като „Как да си направя личен финансов план“ и „Как да определя финансовите си цели“.
Първата стъпка, с която можете да започнете е да си подсигурите ден в седмицата, в който да обсъждате и „рефрешвате“ със своята половинка финансовите си планове. Разговорът трябва да се приеме като ангажимент, нещо между консултация при личния лекар, т.е. да не се пропуска с лека ръка. Представете си, че сте си записали час при доктор Пари. Определеното от Вас време ще бъде анализ на постигнатия прогрес. Всички решения трябва да бъдат по съвместно желание, за да напредвате като двойка. Вижте повече тук .
За какво ще говорите:
- За какво ще харчим пари?
- Кои са целите Ви като семейство?

Стъпка две ни подканва да запишете рождените дни на членовете на семейството, както и на всички близки приятели. Когато не планирате рождените дни, влизате в риск от изненадващи плащания, които могат да затормозят състоянието си. Запишете с каква сума бихте желали да разполагате, за да покриете въпросните разходи.
Финансовите планирания носят след себе си редица плюсове, но най-важното, което те правят е:
- Предпазват ни от влизане в дългове;
- Изчистване на предишни дългове.
- Подсигуряване на бъдещи цели;
- Избягване на ситуации с непредвидени разходи.

Когато се говори за финанси, трябва да се избягва чувството за вина, както и нарочването кой колко е изхарчил. Всеки от нас прави неразумни финансови ходове. 
финансов планер SSB
Ако си готов да поставиш финансите си в ред и да се спасиш от постоянното чувство, че парите изтичат през пръстите ти, поръчай нашия финансов органайзер, който върви с подробни видеа за неговото попълване тук.
Трета стъпка: Празници. Тези приятни поводи, са и причината за най-големите финансови задлъжнявания, поради сериозното им влияние на вашия бюджет.
В случай, че сметката покаже, че не разполагате с нужната сума, бъдете благодарни на себе си, че сте сметнали всичко това, в противен случай още в средата на годината щеше да има възможност да изпаднете в дълг. След това направете ревизия на посочените идейни пера и ги оптимизирайте. Дори ако се наложи на някои поводи да пренебрегнем фактора ПАРИ, има и други начини да бъде отпразнувано. Бъдете креативни.
В такт на нашия финансов танци, стигаме до стъпка четвърта: Годишнина. Идея по тази тема е с партньора си да се редувате в подаряването в чест на празника. Така и тръпката и очакването ще са по-различни, вярвайте ми.
Ако пък планираме рано-рано почивките ни, много добре знаете, че ще спестите със сигурност един куп пари. Изгодните оферти дебнат няколко месеца преди нашите дати, затова нападайте!
Реновирането на ремонт се нарежда на пето място, в нашата статия, за да напомни за себе си. Например, намеренията за годината, която планираме, е да купим нова пералня.
НАПОМНЯНЕ: Ако сте любители на спорта, първо…. Моите поздравления! А сега майтапа на страна, но това перо, може да бъде сериозен параграф във финансите. Затова планирай:
- Колко често ще тренираш;
- Каква екипировка ще е нужна и колко ще струва;
- Колко струва абонамента в залата, например, която ще използваме и т.н
В този ред на мисли, спортът е в категорията с „Допълнителни и други“, сред които са и хобита, също трябва да бъдат планирани, включително и на децата.
Най-важното е: Спестявай, не за да спестяваш, а контролирай парите, за да работят за теб.
Назад към блога

Оставяне на коментар