Грешките, които ми пречеха да забогатея

Грешките, които ми пречеха да забогатея

 

Споделяйки грешките в моя живот, препречващи ми се по пътя към забогатяването, се надявам да успея да помогна на всички Вас със съвет как да не попадате в коварния им капан. А за да сложите финансите си в ред, поръчвам нашия финансов органайзер на SSB.The money game

 

greshki koito mi precheha da zabogateia

  1. Парите са ограничено количество

Грешно е да се вярва, че нашето богатство е за сметка на някой друг. Парите са енергия, те са в изобилие. Всеки може да има толкова, колкото иска. И това не би могло да направи някого лош човек или егоист.

 

  1. Завист

В моята история съм се сблъсквала с неприятната черта у хората да завиждат. Това ме караше да смятам, че не заслужавам. Саботирах се дори сама. Завистта понякога идва и от най-близките хора. Тя подтиска. Смазва. Най-вече пречи на постигането на целите ни.

 

  1. Липса на план

Липсата на план ме доведе до там, че каквото и да спечеля, все намирах как да го изхарча. С „безразборно харчене“ или не може да проследим къде сме си похарчили парите, или не знаем колко точно сме похарчили.

 

  1. Липса на бюджет

Бях изпуснала стъпките на парите си, не знаех кое колко източва от бюджета ми. Това обикновено следва като последствие на  грешка номер 3, затова основното е плануването, а след това създаването на бюджет. За да следите и да създавате с нас, може да поръчате SSB финансов органайзер тук 

 

  1. Липса на спестявания

Когато парите са на едно място, оставаме с впечатление, че те са много и имаме прекалено лесен достъп до тях. Не бях създала фондовете си и всъщност не притежавах реалистична представа за това с колко разполагам. SSB програмата The Money Game (ЛИНК) е създадена точно в отговор на този проблем.

 

  1. Общуването с хора с ограничено мислене

Считам за свой огромен пропуск, общуването с хора, водени от ограничено мислене относно парите си. Позволявах несъзнателно да копирам техни токсични практики и утвърждения. Избирайте внимателно хората, с които общувате. Може да се присъедините към нашата фейсбук група „ПОВЕЧЕ ПРОДАЖБИ, УСПЕШЕН БИЗНЕС, ЛИЧНИ ФИНАНСИ“, за да намерите съмишленици.

 

  1. Страх и внушение на лоши практики

Внушавах си сама, че след всяко хубаво, идва и нещо лошо. Грешах в убеждението, че към настоящия момент може и да имам пари, но това със сигурност значи, че скоро ще загубя.

 

  1. Спестявах заради самото спестяване

Когато не спестяваме, защото сме предвидливи, а от страх, тогава задушаваме своите финанси и блокираме потока на парите. В програмите на SBB ви учим да спестявате, но не и да ограничавате.

 

  1. Пари на заем

Не давайте пари на заем. Подобен вид „услуга“ най-често води до влошаване на взаимоотношенията. Може да дадете само ако сте готови да се лишите и да забравите за тях, защото в повечето случаи заемът не се връща така както е обещано.

 

За да получите подарък – Списък с позитивни утвърждения, цъкнете тук 

Назад към блога

Оставяне на коментар