ВАЖНИ ЧИСЛА ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ

ВАЖНИ ЧИСЛА ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ

важни числа за забогатяване

Числата, владеещи парите

SSB започва нова серия видеа. В поредицата ще научите как да управлявате финансите си, за да работят във ваша полза. Спестяването е важен елемент от формулата за управление на финансите, но най-важният фактор е разпределянето. То касае попълването на ресурси по различни фондове с цел постигане на финансовите си приоритети. Главната идея е не да пестим, а да увеличаваме доходите си.

За да разбереш първото число, управляващо парите, трябва да отговориш на „Колко е приходът ти на месец?“ (Както и прихода на половинката, в случай че ще смятаме общия бюджет. Вижте SSB видео за семейния бюджет тук)

Важно е да се следи печалбата всеки месец. Ако особено ако не си на твърда заплата, то тогава следва определяне на сума, която да върви от бизнеса ти като заплата. В случай, че не влизаш в нито една от тези графи и например си фрийлансър, то тогава вероятно приходите варират, затова вземи най-ниското число, получавано до сега.

Най-честата грешка, която ни прави по-бедни е изпускането на стъпките на разходите. Безразборното и емоционално харчене бърка сметките в планирането на всеки бюджет.

! Изготвянето на бюджетен план е в основата на постигането на финансовите цели !

Една от лошите практики при взимането на месечно възнаграждение, е да се погасяват разходи, без предварително плануване. В този случай ще се кърпи на парче и се влиза в дълг. Описвай всичките си разходи подробно или събирай касови бележки, за да може да поемеш нещата в контрол.

Второто число ще получиш, след като отговориш на това колко пари точно харчиш. Тук се включват:

  • Постоянни разходи: Наем, интернет, телефон, ток, вода, както и всички онези свързани с договор;
  • Непостоянни разходи: Храна, гориво, почивки, както и всички онези, които не могат да бъдат определени с точност в началото на месеца.

*Подобно разпределение сме постигнали и във финансовия органайзер на SSB  линк за поръчка

Трета стъпка е „Общият дълг“. Масово хората предпочитат да си затварят очите пред тази тема, превърнала се в табу на обществото. За да изплати човек дълговете си, е нужно да се знае с точност каква сума, на кого и до кога е задлъжнял.

Четвъртото число, което трябва да знаеш, за да управляваш по-добре парите си, е дали и колко спестявания притежаваш. Ето ти още едно видео, което ще подобри финансовата ти грамотност à линк. Задължително се започва с Фонд „Сигурност“. По тази точка се включва и спестявания по застраховки „Живот“.

Повечето сметки ще те срещнат при достигането на петото число. В „Поддръжка“ се включват разходи по: дома, автомобила, данъци и застраховки.

Шестото число, по пътя към твоето забогатяване, засяга лихви по дългове. Полезни методи за изплащане, може да научите и от друго SSB видео, което ще намерите във фесйбук групата ни.

Числото на лихвите включва:

  • Лихвите, които плащаш за своите задължения;
  • Лихвите, които получаваш за своите спестявания.

Последното число, което ще трябва да определиш (но само за сега) е нетната стойност. Това се разбира когато от активите се извадят задълженията. Без излишна паника и стрес, изчисли задълженията, притежанията си, за да избистриш представата за настоящето си финансово състояние.

*С излизането на нашия Финансов органайзер ние от SSB стартираме практика за безплатни срещи във фейсбук групата ни „Повече продажби, успешен бизнес, лични финанси. Ако се интересувате повече от това как да изготвяте бюджетите си, може да включете се.

*За да разберете още как да разпределяте парите си, абонирайте се за новите ни видеа .

 

Назад към блога

1 коментар

фффф

фф

Оставяне на коментар